2014

Här har det då inte hänt mycket på sistone men we will make it upp to you med en aningen försenad sammanfattning av 2014! 
 
 
Första träningen 2014 genomfördes i mörker men det gick bra ändå.
 
 
Under årets två första månader tränade vi på för fullt inför trähäst-tävlingen i Österhammar vilket då var den enda tävlingen vi med säkerhet visste att vi skulle ställa upp i under året.
 
I februari var vi var även med på ett läger i Hamre där vi bl.a. fick träna på deras galopperande trähäst Movie. Dessutom lärde vi känna flera trevliga voltgörer både svenska som finska ;)
 
I mars började det hända grejor!
Trähästtävlingen närmade sig med stormsteg och vi tränade på som bara den. Vi fick även förfrågan om vi ville åka till Östhammar och hjälpa Roslagen att träna upp deras nya voltigehäst vilket vi inte var sena att att tacka ja till. Dessutom började vi åka till Uppsala och träna på Raulon vilket vi inte gjort sedan Oktober året innan.
 
Roslagens häst Fladio
 
I slutet av mars var det dags för trähästtävlingen och vi startade med laget som juniorlag därtill hade vi även starter i individuell junior, pas de deux och lättklass. Med laget vann vi stort och även i pas de deux och induviduell junior kammade vi hem pallplatser. Efter trähästtävlingen stannade vi kvar i Östhammar och hade taco-mys med Malin och Madde från Roslagen och dagen därpå vankades det träning.
 
Från lagküren :)
 
 
Hästträningen på både Raulon och Fladio, som nu blivit väldigt duktigt, fortsatte och någon gång hade vi till och med två hästträningar på samma dag. Den 12:e april fick vi även en plats på Raulon på Hamres tävling. Emmy fick representera Stockholm och med en poäng på 5.994 knep hon tredje platsen.
 
 
 
Även i maj hände det mycket!
 
Den 1:a maj hade vi vår årliga uppvising på Stensunda.
 
Den 11:e var det dags för tävling i Jälla och tack vare lite omflyttningar från Uppsalas sida fick vi med hela tre st. tävlande: Malin, Cajsa och Emmy. Alla gjorde fina insatser och kvalade till SM. Under lunchpausen fick vi även tid att köra lite på Fladio och han skötte sig super.
 
Foto: F. Anders Åkerström
 
Under en av månadens soligaste dagar hade vi ett supermysigt pass på Fladio.
 
I slutet utav maj vankades ytterligare en tävling och Cajsa startade på Raulon. Hon slutade 2:a med mycket liten marginal till 1:an.
 
Andra söndagen i juni hade vi vår sista träning i Gröndal innan sommarlovet och helgen efter var vi med på ett läger i Uppsala vilket både var superkul och lärorikt. På lägrets sista dag hölls det en uppvisning och även en liten tävling då passade vi på att starta på Fladio vilket blev hans första tävling.
 
Emmy på tävlingen
 
Finare häst får man ju leta efter!
 
Under sommaren försökte vi hålla så många träningar som möjligt i Cajsas trädgård men eftersom många var bortresta blev det endast några i början av sommaren och några i slutet.
 
I juli fick den föredetta voltigehästen Alec galoppera vidare till de evigt gröna ängarna. Hans linförare Erika skrev ett mycket fint inlägg om honom som ni hittar här: http://stockholmvoltige.blogg.se/2014/july/alec-mer-an-bara-en-voltigehast.html#comment
 
Långarnö Alec
17/4 2000 - 4/7 2014
 
I början av augusti började vi träna lite på Fladio igen och Roslagen erbjöd oss att få starta på honom på SM & NM vilket vi självklart gärna ville. Malin från Roslagen anmälde oss och vi började finslipa på kürerna. Tyvärr fick vi inte mycket senare besked om att Fladio blivit dåligt och han inte skulle fortsätta som voltigehäst. Detta var självklart väldigt tråkigt men det viktiga var att Fladio blev bättre.
 
När skolan började drog terminen igång på riktigt i och med den första träningen i Gröndal.
 
Torun i en "knasbrygga" ;)
 
I slutet av augusti var vi i Sala och agerade funktionärer på deras två-dagars-tävling. Tanken var också att Emmy skulle starta på Raulon men även han var inte frisk så det blev inte av. Vi bodde tillsammans med Malin från Roslagen i en lägenhet och hade det allmänt mysigt.
 
När september kom var det bara 3 veckor kvar till SM & NM och, som den hjälte hon är, sökte Malin från Roslagen överallt efter en häst som kunde tänkas ha en plats över till oss. Vi hade ju i och med anmälan fixat allt från boende till mat det enda som saknades var hästen. 
 
Det såg ett tag utom som att ingen utav stockholmarna skulle komma till start men Malin hittade en dansk häst vid namn La Boheme eg vars ägaren erbjöd oss två platser på mästerskapen. Det blev självklart svårt att välja vilka som skulle få chansen men tillslut bestämdes det att Emmy och Elsa från Uppsala skulle få starta på den danska hästen. Sedan fortsatte turen då vi bara en dryg en vecka innan tävlingen fick erbjudande av Hamre att starta på deras häst Baron som hade två platser över. Dessa platser gick då till Cajsa och Malin. Mot alla förväntningar var vi nu alla tre startklara inför SM & NM och oj vad vi tränade den där sista veckan. Inte nog med att de gav oss en häst att starta på så fick Malin och Cajsa söndagen innan mästerskapen även komma ut och träna lite på Baron. 
 
 
Torsdagen efter bar det av till Hamre och spänningen ökade. Vi hade hyrt en skidstuga inte långt från ridanläggningen där vi bodde tillsammans med Malin från Roslagen. De var inte heller bara de tävlande från Stockholm Voltige som var där utan även andra voltigörer som stöttade och agerade funktionärer. Vi hade superkul både på och utanför tävlingsbanan och resultaten blev strålande. Emmy startade i miniorklassen och kom 6:a av 28 tävlande i SM samt 7:a i NM. Cajsa och Malin startade i juniorklassen på Baron som gick som en klocka. Cajsa kom 5:a av 15 tävlande i SM och Malin 4:a av 15 tävlande i SM samt 7:a i NM.
 
Glada men trötta tjejer efter prisutdelningen!
 
I oktober vankades den årliga uppvisningen i Stinsen. Vi lyckades nätt och jämt bli färdiga med küren och en del sista-minuten-ändringar gjordes men det blev succé ändå.
 
Viktigt att vara fin på uppvisning!
 
Tack vare Malins placering på SM fick hon i november chansen att åka ner till Skåne och vara med på ett läger i landslagsledningens regi. Där fick hon träna för bl.a. världsmästarinnan Joanne Eccles och köra på en massa duktiga hästar t.ex Sandra Anderbergs häst Lu. Enligt Malin var det mycket lärorikt och när hon kom hem gjorde hon sitt bästa för att dela med sig av de nya erfarenheterna med resten utav gänget.
 
Bild från voltige.nu
 
 
I december var vi på SIHS för att kolla på Uppsala samt Laholm och vi tog även upp några nya i lag 1. Samtidigt fick vi tillskott i den yngre gruppen och under deras juluppvisning fick vi i år publikrekord.
 
Våra duktiga voltigörer efter uppvisningen!
 
2014 har alltså varit ett händelserikt år och jämfört med tidigare år väldigt rikt på hästträningar och tävlingar. Det har vi många att tacka för och förhoppnigvis ska vi i framtiden kunna återgälda all den hjälp vi fått. Stort tack till alla som hjälpt till på ett eller annat sätt under året och extra stort tack till Malin från Roslagen som har hjälpt oss allra mest!
 
Guldstjärna till alla dem som orkar läsa hela inlägget ;)
 
 
 
 
 
 

Postat av: Malin, Roslagen

Men alltså åh vad ni är gulliga! 💗 Jag återgälda ju i princip endast er enorma hjälp från er med Fladio. Utan er hade Fladio aldrig blivit så pass duktig på en sådan kort tid, så tack tack tack! Och det var så roligt att få hjälpa er allihop under SM, för även om det inte blev Team Fladio så var det otroligt roligt att få se er prestera och komma ut på tävlingsbanan igen i mästerskap, ni är grymma! Stor kram till er alla! /Malin

2015-01-20 @ 23:10:10
URL: http://roslagensvoltige.se
Postat av: Linnéa

Och glöm inte "minilägret" på Väddö ;)

Svar: Nej juste, ska be tjejerna som va där fixa det. har du några bilder därifrån? :)
None None

2015-02-22 @ 21:46:03
Postat av: Erika

Men ni får ju uppdatera lite ;)

Svar: Ja uppdateringen är ju verkligen bedrövlig men efter 1:a maj kommer det nog något ;)
None None

2015-04-06 @ 19:43:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu