Ordförandebrev mars

Hej allesammans!

I helgen var vi på trähästtävling i Östhammar!
Jag måste säga att jag är väldigt stolt och glad över att vara medlem i Stockholm Voltigeförening efter att ha sett våra voltigörer i aktion den här helgen!

Lag 1, Lag 2 och Lag 3 kom 2:a  i sina respektive klasser
- och det var fler än två deltagare i dessa klasser ;) !

Cajsa kom 3:a individuellt i sin klass.
Clara S och Viggo debuterade i individuell klass och var jätteduktiga!

Emmy och Cajsa kom 2:a i Pas de deux och Clara H och
Filippa kom 4:a i samma klass, bra jobbat!

Intrycket var att vi alla, voltigörer, arrangörer, föräldrar och övrig publik hade väldigt roligt och trevligt. Extra trevligt att Johanna och Siri hade satt ihop musik som passade till rörelserna (och så att arrangörerna slapp byta skiva hela tiden mitt i programmet för laget eller voltigören).

Jag ser verkligen fram emot nästa tävling!

Vårhälsningar Kari

Cajsa, Viggo och Clara S hälsar på domaren.

bild på begäran!

Här kommer den efterfrågade "jämförningsbilden" på Erika + Alec och jag (Johanna S) + Raulon:


(och så blir det ju rätt klart varför den inte kommmit upp tidigare; såååå suddig!)

Hästarna är rätt propertionerliga till varandra, och vi är nog också hyfsat propertionerliga till varandra, men vi är inte propertionerliga till hästarna.

//Johanna S

Kort men uppfinningsrik

Igår fick jag hjälp av några ur lag 1 med att få av Alec utrustningen. Malin fick det ärofyllda uppdraget att ta in padd, dyna och gjord i vårt nya förråd.

Vi har en träbjälke ganska högt upp som är provisorisk hängare för några av gjordarna. Och jag är ganska kort. Och dessutom den som oftast tar ner Alecs gjord på träningarna.
Så Malin la gjorden på dynan/padden (den där stora saken som jag alltid blandar ihop med den lite mindre saken) på en låda istället. Så när jag kom in med linan så kommenterade jag att gjorden ska hänga på bjälken. Varpå Malin undrade hur jag då skulle få ner den.
Jaaa du... Som alla andra träningar genom att klättra på den utrustning som är klättervänlig (hittills är trähästen, och låda+satsbräda godkända för klättring, men jag ser framemot att utöka listan ;) )

Men styrelsen har sagt att de ska ordna bättre hängare, och att en ska vara anpassad till mig. Alla andra tycker ju att bjälken är i perfekt höjd så det är bra att jag finns så att det finns lite att fixa med ;)


/Erika

(här hade jag tänkt lägga in en bild för att visa hur kort jag är, men jag hittade ingen bra. Kanske Johanna S ska visa bilden på mig och Alec brevid Johanna och Raulon?)

helgen 17-18/3

I lördags åkte de flesta i vårt lag 1 iväg till Sala för att ha gemensamt läger med några av deras lag för Lisa och Kristin. På lördagen skulle vi vara i ett annat ridhus än deras vanliga, så vi körde såklart fel några gånger men kom tillslut fram och kunde börja träna. Eftersom att Raulon halkade omkull i hagen förra veckan och fortfarande inte var helt igång för att följa med på läger så blev det mycket bock-träning för vårat lag! På lördagen så fokuserade vi på grundövningarna, framförallt sax båda delarna. Vi har varit lite dåliga på att teknikträna på hela grundövningar, utan mest kört uppbyggande och för-övningar. Det märktes dock stor skillnad bara efter några genomkörningar att övningarna satt mycket bättre.
Cajsa och Emmy slipade även på sin pas-de-deux-kür inför nästa veckas bocktävling i Östhammar.

På kvällen åkte vi till SoRFs anläggning där vi skulle sova i cafetérian. Vi tittade lite på en ny jättesöt häst som de håller på att träna upp, sen så åt vi middag, tittade lite på Gladiatorerna och gick och la oss.

På söndagen så skulle vi vara i en gympasal på fm, så vi åkte dit och körde gemensam fys med SoRFs seniorlag och sen slipade vi på koreografin på vår kür. Vi blev väldigt tävlingssugna när vi körde küren till musik, längtar tills på bocktävlingen på lördag, vår enda säkra tävlingsstart den här våren..!Gammal bild, men jag tycker den är lite rolig. Läger hos SoRF 2010, vi sov i Elins familjs husvagn inklusive ett förtält som halft blåste iväg i vinden...

//Johanna S

Torsdagsträningen!

Hej Hopp!
Igår var det träning för både lag 2 och 1 i Runan och vi var rekord många, 11 st men ju fler desto roligare :)
Styrka och bock stod på schemat och alla kämpade på bra.
Här är lite bilder:

//Malin

Siri vet vem som är viktig i laget ;)

I somras, på SM, så hävdade jag och hästskötar-Malin att vi var de viktigaste delarna i laget. För är hästskötarna glada så är hästen glad, och då blir linförare och voltigörer också glada. Det hela ledde till att glada hästskötare såg till att laget fick tävla på SMs bästa lag-häst!
Och Siri verkar inte ha glömt det.
Så idag kom hon med choklad till mig (fast hon hävdar att det är en försenad inflyttningspresent) och fick en glad linförare som samarbetade fint med vårt mumintroll.

Och jag hoppas detta blir en vana i lag 3, choklad uppskattas alltid ;)


/Erika


Dagens förebild

Nalle Puh såklart! ;) Nu börjar Lag 2's träning woop woop!

10 år!

Idag fyller en av våra voltigörer tvåsiffrigt. Grattis på födelsedagen Viggo! :D

DM 2011 VRG Schäferhof


Trasdocksgäng

Just nu känns det lite tungt. Flera sjuka voltigörer (inget allvarligt) och trasiga hästar. Raulon halkade i hagen igår och har fått blåmärken och skrapsår. Halva hagen ser ut som en skridskobana...
Hoppas att vi alla är friska och krya snart! ♥
Idag så passar i alla fall denna låt ganska bra in på oss i alla fall.

Ny ungdomsrepresentant

Clara H är föreningens nya ungdomsrepresentant!

Bästa dagen på veckan

Hej!
Idag så hoppade jag in för Molle som är Lag 2's nya tränare. Jag är inte helt kry än, så det passade mig bra att inte träna själv. Filippa, Clara och Clara var på träningen. Jag misstänker att de andra var på väg hem från sportlovsresor. Cajsa ville träna lite med oss också, så hon tränade lite extra idag. ;) Vi gjorde lite styrka och stretch på marken och på trähästen tränade vi kür. Cajsa och Clara S fick hitta på en egen två-kür som de visade upp sen. Samma sak gjorde även Clara H och Filippa. De var väldigt kreativa och duktiga, så det var kul att titta på. :D Efter det började vi prata lite om den kommande trähästtävlingen, som är i Östhammar den 24 mars. Plötsligt sprakade det med idéer och vi spånade på både eventuella pas de deux och individuella kürer. Spännande spännande... ;)
Godnatt på er!
//Siri
Clara S och jag för ett tag sen

Gørklintgårds Raulon

Nu har han varit vår i ett halvår! ♥

Ordförandebrev

Hej allihop!

På Stockholm Voltigeförenings årsmöte den 11/2 tackade Carina Beijar för sig efter sex år som föreningens ordförande. Vald att ta över detta spännande uppdrag blev jag.

Jag heter Kari Fokstuen Bugge, har det lilla bruna stoet Natasja i nedre stallet tillsammans med min dotter Siri. Har varit hästgalen sen skolstart, hade egen ponny i tonåren som jag tävlade nationellt i hoppning och lite dressyr/terränghoppning. Har varit medryttare på flera hästar som vuxen och arbetat som ponnyinstruktör på Järfälla Ridcenter. Jag är också utbildad Hästfriskvårdare på Axelssons Animal Massage School.

Voltige hörde jag talas om första gången sommaren 1969 när jag var på ridläger. Min lägerhäst Yasmin som både gick som "vanlig ridskolehäst" och tävlades i dressyr visade sig också vara voltigehäst. Vi fick prova på och jag fick stå på henne i galopp (tanken på det ger mig fortfarande lyckokänslor).

När vi flyttade med Natasja till Stensunda för dryga två år sedan började Siri i voltigen. Jag har följt hennes träning, delvis genom att titta på och samtalen som vi har haft hemma. Jag har också följt med på några voltigetävlingar och suttit som domarsekreterare på två av våra egna tävlingar. Intresset för voltige har bara vuxit och vuxit. Voltige känns som den perfekta kombinationen av häst och gymnastik/akrobatik! Dessutom är det en lagidrott, alla stöttar och hjälper varandra för att både ha så roligt som möjligt och få det bästa resultatet. Detta ger en stor trygghet både i voltigeutförandet och känslomässigt.

Med förhoppning om att fortsätta föreningens positiva arbete tillsammans med er!

Vi ses i stallet och i ridhuset.

Hälsningar Kari.

Natasja och jag på väg till sommarbetet.

Stockholm Tea Party (and coffee)

Hallå där i vårsolen!
Jag har precis njutit av en kopp kaffe och en schweizisk chokladpralin. Leveransen av kaffe och te, som vi håller på och säljer just nu, kom för en timme sen. Jag kommer att ta med alla kaffe- och tepaketen de kommande träningarna, så att alla kan leverera de till sina kunder. Kaffet smakat i alla fall jättegott!
// Siri
Den snygga kaffekoppen fick jag i pris på senaste voltigetävlingen.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu