Tävling i Hallsta!

Idag har var det tävling i Hallsta och Stockholm Voltige hade två startande voltigörer Ella Och Cajsa. Förutom de tävlande var vi fyra påhejare, två föräldrar, en linförare och en hästskötare så vi var en liten skara Stockholmare där :) Ella och Cajsa gjorde båda jättebra ifrån sig och Ella knep 4:de platsen på 5,2 poäng och Cajsa knep 2:a platsen på 5,7 poäng samtidigt som de båda kvalade till SM :D Triton skötte sig exemplariskt så det var en helt klart godkänd tävlingsinsats från Stockholm Voltige. Efter tävlingen var det dags för träning på Stensunda för lag 2 och de icke tävlande från lag 1.

Och här är lite bilder från dagen:

Cajsas frisyr
Söta Ella
Cajsa på uppvärmningen
Taggade voltigörer
Hoppas ni inte glömt att gratta era mammor på morsdag idag!!

Kram kram Malin

The Hunger Games

Igår var vi och såg denna film tillsammans. Vi som var där var Viggo, Ella, Emmy, Malin, Elin, Johanna A, Matilda, Filippa och jag (Siri).
Tack allihopa för en trevlig kväll igår! :)

Hellooooo!

Vill bara påminna alla berörda att svara på mejlet om bio:n som jag skickade nyss ;)
Kan meddela att det idag varit torsdags träning och vi kämpade på fast vi blev ordentligt trötta efter styrkan!
Cajsa får stå för dagens bild :)

Hur "uppfanns" voltige?

Tjae eftersom det säkert finns flera teorier kring starten på voltige så måste jag säga att Havrepappans förklaring låter rätt rimlig, eller vad säger ni?

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2012/5/Kopierat/


Sommarkänsla

Lag 3 avslutade med stretching utomhus, då är det sommar!


Ledig!

Idag har Raulon fått ledigt, så vi passar på att bonda och jag skämmer bort honom med massa grönt gräs!

/Erika


Preis der Besten-favoriter

Förra helgen så gick Preis der Besten i Tyskland, med massa bra tyska voltigörer. Här är några av mina favoriter från den tävlingen:

Individuella:

Erik Oese, 1a plats, senior herrar


Miriam Esch, 1a plats, junior damer


Kristina Boe, 1a plats, senior damer


Och så senior-lagen:

VV Ingelsberg 1, 2a plats


RSV Neuss-Grimlinghausen 1, 1a plats


Mellan lagen var det så sjukt jämnt; Neuss hade slutpoängen 8,435 och Ingelsberg 8,413. Jag är väldigt glad över att jag inte var domare där, så svårt jobb! I slutändan så blir det ju nästan vilken stil som man gillar bäst, då alla är så otroligt duktiga. Det är ännu inte klart vilket av de båda ovan nämnda lagen som får representera Tyskland på VM i sommar, utan det ska avgöras i Krumke (om jag har förstått de tyska tidningarna rätt).


//Johanna S

Sammanfattning av Helgen!

Denna helg har det varit voltigeträning i stallet både lördag och söndag. Egentligen skulle vi haft en nybörjar tävling idag. Men den blev tyvärr inställd p.g.a för få anmälda. I lördags hade vi träning för Kristin och mot slutet av träningen kom en hagelskur som smattrade något förfärligt mot ridhustaket men så bara slutade det lika plötsligt som det hade börjat. Annars gick träningen bra och vi fick klappa lite på en väldigt glad och saknad Triton! Idag hade vi som vanligt träning för lag 1 & 2 ist för den planerade tävlingen och vädret var underbart! Det är bara att hoppas att det håller i sig. :)


(En gammal bild på fina Triton och fina Nea)
Kram Kram

Tisdagsträning

Dags för träning för lag 1 och 3 på Stensunda. Woop woop!

 

 


Ungdomssektionen är nu igång!

Idag var det även dags för ungdomssektionen att ha sitt första möte och forma sin styrelse.

I ungdomssektionen har vi:
Siri, ordförande (tränar i lag 2 och tränare för lag 3)
Matilda W (tränar i lag 1)
Malin R (tränar i lag 1)
Clara H (tränar i lag 2 och Cajsa Haggrens syster ;) )
Erika, kassör (linförare lag 3 (eller det lag som har häst när jag är där))

Det kommer bli ett grymt år! Och om ni har en idé om vad vi ska göra så haffa oss på träning eller skicka ett mail :)


Riktig stalldag!

Halv nio imorse åkte jag hemifrån för att en halvtimme senare sladda in på Trollgläntan och ridlektion på Lilla Gul. Och vilken lektion! Vi har ridit för Suz ett år nu och det känns verkligen som om vi börjar komma nånstans, även om det ibland (ofta) känns hopplöst.
Guls ägare föreslog för ett par veckor sen att Gul kanske skulle börja som voltigeponny och med stor skepsis frågade jag henne om hon på allvar trodde att Gul skulle gå med på att gå på en volt, med voltigörer klängandes på ryggen och dessutom med nån idiot (jag) som står i mitten med ett snöre? Då skrattade hon och utbrast att det hade varit spännande. (Gul har ett visst problem att finna nåt intressant i mer än tre steg, att gå på en volt är därmed helt uteslutet)

Efter några mysiga timmar ute i Gläntan var det dags för voltigeträning på Stensunda. Jag försöker lära mig att kommunicera med bjässen (Raulon) och idag skulle jag få en mini"lektion" med Nea. Tyvärr hade Raulon en sko + hov som inte såg hundra ut så det blev skrämsel/miljöträning istället. Nea började o så bytte vi en bit in. Och OJ vad stor Raulon kan vara ibland. Ibland ville han helst sitta i mitt knä, och det funkar inte riktigt. Men i slutet gick han på den läääääskiga murmattan och kunde bli gullad av en galen blå matta (men de där mattorna ska hållas inlåsta och långt borta från voltigehästar om Raulon fick bestämma).

Det var en trötter som fick gå ut i hagen till slut. Men vilken stjärna! Det ska bli spännande på tisdag och se om jag och Raulon ska få träna ihop då :)


/Erika


LiveStream

Nu under helgen sänds det live från en tävling i Preis der Besten med en massa duktiga lag och induviduella.
Titta vetja!
-
http://www.livestream.com/voltigierdvd


Torsdagsträning

Så här såg det ut när vi tränade för två veckor sedan:
Filippa, Emmy och Ella.
Matilda W, Johanna S och Ulrika.
Malin, Cajsa och Ella "tränar hårt" medan Anna slappar. ;)
Filippa gör fana.
Clara H gör fana.
Anna gör fana och i bakgrunden gör Johanna S ett handstående.
Emmy och Cajsa.
Emmy och Cajsa igen. :)
Anna hjälper Filippa med en styrkeövning.
Hoppa kan hon, Anna!
Malin och hennes biceps. ;p
Filippa, Siri, Anna och Clara H. Vi från Lag 2 som tränar på torsdagar. Jag tränade inte idag därav fleecetröjan. ;)

// Siri

Rolig helg!

I fredags så hade vi (lag 1, 2,3 + linförare/tränare) filmkväll hos Elin, då vi tittade på "Hitta Nemo" och åt morotskaka. Vi passade även på att titta lite på sändningarna från Ermelo, och heja på våra svenska lag!

På lördagen så hade lag 1 träning för Kristin. Vi körde först ett pass på Raulon och sen i åkte vi till en gympasal och körde bock och fys. Det gick jättebra på Raulon, vi har haft nån vecka som det inte har gått så bra på honom (han har kommit på att han kan rusa iväg när vi ska hoppa upp), men nu löste sig det och han gick jättefint!
I gympasalen så körde vi vårat fysprogram, och jobbade sen på bocken, framförallt med upphopp och svingar/avhopp. Dessutom så fick vi lite fler styrkeövningar att köra på torsdagar efter den styrkan vi redan har.

I söndags så var det först städ-dag i stallet, och sen var det träning på Raulon. Han var lite stel och trött sen dagen innan (det var vi med), så det blev ett superkort galopp-pass i båda varven och sen så lekte vi lite 2-kür i skritt. Lite vingligt var det tyckte Raulon, annars så brydde han sig ingenting utan gick på lugnt och fint. Emmy testade t o m att trilla av (Elin precis innan: "Jaa, men vi kan ju testa det! Det tror jag att vi kanske har gjort på bocken någon gång!"), men Raulon stannade bara till lite grann och fortsatte sen att gå. Söthästen!Vi gillar vår häst jääääääääättemycket!


//Johanna S

Födelsedagsbarn nr 1

... är Ulrika! Grattis! :D
Ulrika är längst till vänster.

15 år!

Ingen mindre än Anna i Lag 2 har födelsedag idag. Grattis Anna!

Familjedag på stensunda :)

Idag va det familjedag på stensunda :)
Lag 1, lag 2 och en från lag 3 va med.
Hade en uppvisning:)Det blev väldigt mkt bilder :P

Pöss pösss ;)
// Emmyy


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu