Samma Alec - ny ägare

För två dagar sedan så fyllde Cecilia Karlsson 20 år och i födelsedagspresent fick hon en vit springare/mumintroll.

Så från och med träningen igår hade Alec ny ägare.


(Bild snodd från Cessans facebook)
Grattis Cessan! Och vi hoppas på ett fortsatt bra samarbete!

Kram Erika

Ännu en 23-åring!

Idag är det Camillas tur att fylla år och hon fyller 23 år, precis som Erika. Grattis på födelsedagen Camilla! Hoppas att du har en bra födelsedag! :)

Tisdag igen!

Hallå!
Nu har det blivit tisdag igen och dags för voltigeträning! Idag tränar Lag 1 på hästen Triton, med Linnéa som linförare. Lag 3 tränar på hästen Långarnö Alec och det är Erika som linför. Idag ska Lag 3 träna inför Luciashowen, det ska bli kul! :)
Kramar
// Siri
Linnéa med Triton och Erika med Alec.
Glada linförare och en liten tête à tête voltigehästar emellan i Hallsta

update: Triton och Raulon vilade idag, så Lag 1 tränade på trähästen.

Hurra!

Hip hurra hurra hurra! För Erika som fyller 23 år idag! Grattis! :D

Mountain Horse - nu även för katter!


Så här söt är min katt Julia i sin nya säng! Den är gjord av lyxig kartong och har ett täcke av exklusivt silkespapper. Vem vill inte ha en "kattsäng" från Mountain Horse?!
// Siri

Julkalender

Hejsan!
Vi har tänkt ha en liten "julkalender" här på bloggen. Den kommer att gå ut på att du som är läsare ska få lära känna oss lite bättre. Varje dag i december fram till julafton kommer du att få läsa om en voltigör, linförare, häst eller lag. Mer om detta på torsdag, då första voltigören presenteras. :)
Kram 

Skrittur

Hej!
Som jag skrev igår så skulle vi skritta ut med Raulon. Vi hade tur med vädret, det var soligt men kallt. Mamma red Raulon och jag Natasja. Vi var ute en timme med hästarna. När vi rider ut så är det Tant Natasja och Lille Raulon. Natasja brukar titta bakåt lite då och då för att kolla att han hänger med. Vi träffade på barnvagnar, hundar och dagisbarn när vi var ute. Natasja tyckte nog att mötet med dagisbarnen var lika spännande som barnen tyckte. Hon gick och tittade fascinerat på dem när vi red förbi. :) Lägger upp några bilder från ritten.
Kram
// Siri

Första Advent

God kväll!
Idag tände vi första ljuset i adventsstaken och börjar ladda inför jul. Idag var det också träning för Lag 1 och 2. :) Vi i Lag 2 tränade på vår nya kür, det var första gången vi gjorde den när alla var med. Dert gick bra och var väldigt kul! Efter det fixade vi i stallet och hängde med de andra i fikarummet och åt. Det är en trevlig liten stund mellan våra träningar på söndagar då vi hinner prata lite. :) Efter det tränade Lag 1 på Raulon. Han var lite trött idag, men imorgon ska han få komma ut på en skrittur tillsammans med Natasja och ta det lite lugnt. Jag håller tummarna för att det inte regnar som det gjorde ikväll. När Lag 1 inte tränade på Raulon så tränade de kür på trähästen. Clara H fotade Lag 1 medan jag skötte om Natasja.
Kram
// Siri
Linnéa med Triton och Filippa (fotograf: Siri)

En suddig och glad Malin tillsammans med Elin, Ella, Cajsa och Emmy

Johanna och Raulon

Emmy och Cajsa

Raulon ♥


Raulon och Cajsa

Cajsa

Cajsa och Elin

Cajsa och Elin

Muntra voltigörer haha, jag undrar vad de tittar på eller lyssnar på? :p

Vi sänder en liten tanke till Matilda, som inte kom fram till träningen idag på grund av kollektivtrafiken som brukar visa upp sin mest förtjusande och punktliga sida såhär års. ;)

Dressyr

Hej!
Som jag tidigare skrev så dressyrtränade vi i fredags. Det var andra gången jag tränade för Lisa. Förra gången kände jag att Natasja och jag tog ett steg framåt och att jag fått bra "verktyg" att jobba med när jag rider henne. Den här gången tog vi flera steg framåt och det var otroligt kul. :) Här får ni några bilder från träningen.
Kram
// Siri
Johanna & Raulon - Siri & Natasja
Bild från slutet av passet, syns det att jag börjar bli lite trött? ;)

SIHS på TV

Hej!

Vill du se Stockholm International horseshow på TV idag? Dessa tider kan du se vad som händer i Globen på TV, i mobilen eller på datorn:

Söndag 27 november
11:00 SVT1/Play/Mobil: Grand Prix-hoppning
14:30 SVT1/Play/Mobil: Världscupen i dressyr, kürtävling
21:50 SVT24/Play/Mobil: Fyrspannstävling (världscupen) och kändishoppning


TAGGA!

Hejsan!
Sitter hemma och taggar inför helgens träningar. Ska bli jättekul! :D Ikväll ska Linnéa, Johanna S och jag dressyrträna. Linnéa ska träna på Triton, Johanna på Raulon och jag på Natasja. Imorgon kommer Kristin upp och har träning för Lag 1 på eftermiddagen/kvällen. Sen på söndag så har Lag 1 och Lag 2 ordinarie träning. Någon mer än jag som är laddad inför helgen? ;)
Kram
// Siri
Bildkälla

14 BAST!

Idag fyller Filippa 14 år! Grattis på födelsedagen! :D

Filippa och Anna i Sala

FEI & WEG

Hipp hipp hurra för FEI som fyller 90 år idag! Läs om hur FEI blev bildat här.
Idag är det även exakt 1000 dagar kvar till WEG 2014. WEG är förkortningen för World Equestrian Games.

Julafton ♥

Hallå!
Nu är det bara 1 månad kvar till julafton! :D
Bilden nedan är tagen i november 2008 och föreställer min ponny Natasja. Det var jättemycket snö i november det året! Undrar när snön kommer i år?
Kram
// Siri
Natasja nov 08

Elin - Agriastipendiat

Visste ni att Elin Härkönen är en av Agrias Ridsportsstipendiater 2012. Läs här!
Grattis Elin och lycka till! :D

Tisdagsträning med rosett

I tisdags när jag kom farande till stallet, gjort iordning allt inför träningen, flyttat runt hästar och till slut skulle ta in Alec så hängde han vid grinden med en rosa rosett i luggen. Supersöt!

Och det var nästan som tävling med nerverna på utsidan, men ändå den goa Alec vi är vana vid. När Chloe gjorde sin kür (stjärnan) stannade han upp, övertygad om att Chloe var på väg att ramla av - vi får helt enkelt jobba vidare med det där att voltigörerna hänger på massa konstiga sätt ;)

Alec med rosett
Jag som är så oerhört konstnärlig tycker det är lite snyggare när bilden ligger på sidan, och det är inte alls för att jag inte vet hur jag ska rotera den, okej?


/Erika

Hallsta, Lag 3

Hej!
Nu har jag fixat de sista bilderna från tävlingen i Hallsta. Här har ni bilderna på Lag 3. Fotograf Matilda. :)
Inspring
Viggo, fana
Viggo, kvarn
Chloe, grundsits
Amanda och Siri
Chloe, kvarn
Chloe, knästående
Amanda
Amanda, grundsits
Amanda, fana
Amanda, kvarn
Amanda, sving
Amanda, knästående
Viggo, kür - "Jägaren"
Viggo, kür - Baklängs knästående
Chloe, kür - Stjärna
Amanda, kür
Amanda, kür - Nål
Alec, Erika och Siri
Lag 3
Lag 3, hälsning
 
Kram
// Siri

Alec

Nu är vi i ridhuset och har träning på denna söta häst! Bilden är från Hallsta-tävlingen tidigare i höst. :)
// Siri

Hallsta, Lag 2a

Hej!
I Hallsta tävlade Lag 2a mellanklass (skritt). Voltigörerna är Filippa, Anna och jag (Siri), linförare Linnéa och häst Triton. Här kommer några bilder från tävlingen. Fotograf är Matilda. Bilderna är klickbara. :)
//Siri

Hallsta, Lag 2b

Hej!
Här kommer fler bilder från Hallsta-tävlingen. Voltigörer är Clara H och Clara S, linförare är Linnéa och upplyftare är Johanna S. :) Fotograf är Matilda.
// Siri
ps. Bilderna är klickbara.ds

Svenska Mästerskapen

Hej!
Jag sitter just nu och tittar på filmer från SM 2011. Det är kul att allt är filmat och att man kan gå in när som helst och titta. Vill du också se? Gå då in på denna sida! Snart ska jag sova, för imorgon har jag morgonfodring. Det blir alltså en halvdag i stallet, för jag ska också rida Raulon och Natasja. :)
Godnatt!
//Siri

Äpplemos

Tjena!
Alla som någon gång pratat med Malin har nog kommit in på ämnet ÄPPLE/ÄPPEL. Detta är ett diskussionsämne som Malin brinner för haha. ;p Vi stockholmare säger äppelmos, äppelpaj och äppeljuice. Malin hävdar att det är äpplemos det heter, men vi andra har bestämt trott (iaf jag till en början) att det heter äppelmos. Skåne är ett landskap söder i Sverige där befolkningen pratar skånska. Skånska kan låta lite lustigt för oss som talar en annan dialekt. ;) Malins mamma är skåning och i Skåne säger man äpplemos, därför säger även Malin så. Så vi kan ju enas om att det finns olika sätt att prata på, men Malin du hade rätt. Det stavas ÄPPLEMOS! :) Det kan nog tyckas att det här var ett litet onödigt inlägg, men ni får i alla fall se en smarrig bild på min frukost från imorse. Jag åt nämligen amerikanska pannkakor med ÄPPELMOS! ;D
Kram
//Siri

Saturday night practice

God kväll!
Eller kanske borde jag skriva god natt... ;) Jag ska snart gå och lägga mig, men tänkte skriva lite om dagens träning först. Raulon skulle ha dressyrtränat i morgon så därför blev det en frivillig extra voltigeträning för Raulon. Senare fick vi veta att dressyrtränaren är sjuk, så det blir ingen träning imorgon... :( men i alla fall så tränade vi voltige på Raulon idag. :) Johanna S linförde och Malin, Emmy och jag (Siri) "voltigerade". Vi samlades i stallet i fem-tiden, tog in alla hästarna och gjorde iordning Raulon. Sedan gick vi till ridhuset och tränade! Vi var ensamma i ridhuset hela passet, surprise suprise! Lördagkvällar är inte den populäraste tiden för att rida. ;) Det var första gången jag tränade voltige på Raulon sedan vi var och provade honom innan vi köpte honom. Träningen gick fint, Raulon var duktig och vi hade kul. Eftersom jag var fotograf idag och vi var ganska få, så hann det inte tas några foton på mig. Fast ni ser mig på sista bilden, så jag var med. :p Efter träningen åt Johanna och jag middag i fikarummet och sedan red jag Natasja. Det gick bra det med. Natasja var pigg och glad. Vi skulle också ha dressyrtränat imorgon, men vi får väl hitta på något annat roligt att göra istället. Imorgon så ska vi i Lag 2 träna kür. Johanna har gjort en ny kür till oss, eftersom vi är två till i laget nu. Det ska bli jättekul! :D Jag ska försöka att skriva en presentation om laget snart, så att ni vet vilka vi är. ;) Längtar till imorgon i alla fall, så nu ska jag sova så att det snart blir träningsdax igen!
Puss och kram
//Siri

Hallsta, individuella

Hej!
Här kommer lite bilder från tävlingen i Hallsta. Voltigörerna är Emmy och Cajsa, linförare är Linnéa och häst är Triton. Vissa av bilderna blev tyvärr lite suddiga. Bilderna är klickbara! :)
// Siri

Träning i Runan

Idag var det som vanligt träning i Runan för lag 1 men eftersom vi inte hade någon gjord så blev det ist mycket stretching ;)

Här är lite bilder: (tagna med mobilen)
//Malin

Tävling i Hallsta, lag 3

Hej,

Det var en pigg, glad och spänd kille vi lastade ur transporten den 16e oktober i Hallsta. Det finns så mycket att titta på när det är tävling, och stå still för att det skulle knoppas fanns det inte tid med (vilken tur att flätorna hade förberetts kvällen innan).

Med de två ägarna med som hjälp så gick allt strålande med uppvärmning och byte av utrustning och fotografering under hela tävlingen.

Men trots denna uppbackning så fanns det mycket annat ha tankarna på för en liten häst. Det är trots allt svårt att koncentrera sig på sin linförare när det händer så mycket runt omkring, men med ett öra in mot mitten och det andra åt alla andra håll så försökte Alec göra allt på samma gång (lyssna på linförare, ha koll på de andra hästarna, se till att lag 3 värmde upp och att ingen försökte äta upp hans mat), ja ni förstår att det blev lite mycket på en gång.

Men så fort vi kom in i ridhuset så blev Alec den charmör han är. Lugn och fin såg han till att alla gjorde sitt bästa. För Amanda och Chloe var det den första tävlingen, och duktiga som de är resulterade det i en fjärde plats.

Triton knep platsen som bästa häst, men Alec är övertygad om att den titeln ska döpas om till Bästa mumintroll så Triton får se upp ;)

Och dagen avslutades med mer spänning än jag hade trott då Eva (ägare till Alec) tvingade in mig bakom ratten till bilen för att köra transporten! Så nu har jag kört hästtransport för första gången! :DAmanda, Chloe, Viggo, Siri, Erika och Alec

För att se fler bilder kika in bilddagboken!
Fotograf på alla bilder + denna är Eva Wallin

/Erika


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu