Mellis-bar
Ligger hemma och är sjuk så vad kan passa bättre än att lägga upp det efterfrågade bar-receptet? ;)
Receptet kommer från tidningen Buffé och kan såklart varieras, i dom jag hade med mig till stallet var det till exempel lite mörk choklad. Här kommer iallafall originalreceptet:
Sätt ungen på 125 grader.
Rosta 1 dl grovhackade cashewnötter (naturella) och 1 dl pumpakärnor i en torr och het stekpanna ett par minuter tills de får lite färg. Låt svalna.
Blanda med 3 äggvitor, 2 dl havregryn, 3 msk nyponskalsmjöl, 3 msk honung och 1 dl hackade torkade tranbär.
Rör om ordentligt.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Gör 2 längder av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längderna så kompakta som möjligt.
Ställ in mitt i ungen i ca 30 minuter. Låt svalna.
Skär i bitar. Förvara lufttätt.
Clara skrev det här för ett tag sen, men hennes dator kraschade så det kom aldrig upp.
Postat av: Frida
Mums!